Mercator Spletna trgovina
0

Palični mešalniki so zelo praktični gospodinjski pomočniki. Primerni so ne le za mešanje in stepanje, temveč ob uporabi ustrezne dodatne opreme z njimi lahko sestavine tudi nasekljamo. Palični mešalniki vam lahko pomagajo pri pripravi najrazličnejših jedi.

Pri izbiri paličnega mešalnika bodite pozorni na zmogljivost, dodatno opremo in funkcije aparata. Na splošno je znano, da višja kot je moč, zmogljivejši bo mešalnik. Zato ga lahko uporabljamo pri mešanju trših sestavin oz. za mešanje različnih vrst živil naenkrat.

Število vrtljajev pove, kolikokrat se rezilo mešalnika obrne okrog svoje osi v 1 minuti. Višje kot je število vrtljajev, bolj zmogljiv bo palični mešalnik:

  • 10.000 vrt./min. – zadostuje za mešanje sadja,
  • 15.000 vrt./min. – primerno za mešanje trše zelenjave ali semen,
  • več kot 15.000 vrt./min. – zadostuje za mešanje orehov in drugih trdih sestavin.

Palični mešalniki so najpogosteje izdelani iz plastike. Lahko pa so tudi iz nerjavečega jekla, ki je bolj trpežen in z daljšo življenjsko dobo. Poznamo palične mešalnike v enem kosu ali pa z odstranljivimi nastavki, s katerimi je možno:

  • mešanje – osnovna funkcija vseh paličnih mešalnikov,
  • stepanje – del paličnega mešalnika je tudi stepalna metlica,
  • sekljanje – potrebno je posebno rezilo, ki je del večine paličnih mešalnikov,
  • gnetenje – ta funkcija se pojavlja le pri izbranih modelih paličnih mešalnikov,
  • drobljenje ledu – ta funkcija je na voljo pri bolj zmogljivih in s tem tudi dražjih aparatih.

Nabor funkcij posameznih paličnih mešalnikov v veliki meri določa tudi njihovo ceno.


Nazaj

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene