Mercator Spletna trgovina
0

Skrb za varnost

Varstvo osebnih podatkov

Vse osebne podatke in podatke o nakupih bomo uporabljali in hranili v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Zbranih informacij ne bomo razkrivali tretjim osebam, razen v posameznih primerih, ko bodo v naših prodajno pospeševalnih aktivnostih sodelovali tud naši dobavitelji, vendar bo uporabnik o tem obveščen pred končno potrditvijo naročila. Zakonsko določen čas bomo hranili IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa tudi ostale zbrane podatke (ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije med ponudnikom in kupcem.

Skladno z zakonom ima kupec pravico do dostopa in popravka svojih osebnih podatkov. Podatke lahko spremenite v svojem uporabniškem profilu ali pa s pisnim zahtevkom ponudniku.

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke in podatke o nakupovanju.

Zaščita podatkov

ABOUT SSL CERTIFICATES

Spletne strani in prenosi, povezani s prijavo, naročilom in plačilom, so zaščiteni in ustrezno tehnično varovani. Zavezujemo se, da bomo sprejeli vse razumne varnostne ukrepe za zagotovitev varnosti vseh zbranih podatkov.

Prenos vseh občutljivejših podatkov je zaščiten s tehnologijo SSL. Certifikat, ki potrjuje avtentičnost spletne trgovine in se uporablja za šifriranje podatkov, je izdalo podjetje VeriSign, ki je eno vodilnih v svetu na tem področju.

Avtorizacija plačilnih in kreditnih kartic se izvaja v realnem času, podatki o karticah se preverjajo neposredno pri bankah in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Za dodatno varnost plačevanja s karticama MasterCard in Visa je poskrbljeno po mednarodnem varnostnem standardu 3-D Secure. Za dodatno varnost plačevanja s Pika kartico skrbi ponudnik z lastno infrastrukturo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno zaščito svojega računalnika.

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene