Mercator Spletna trgovina
0

Načini plačila

Izdelke in storitve, kupljene v Spletni trgovini M Tehnika, lahko plačate na več načinov:

S Pika kartico - v enkratnem znesku

Plačate lahko z zeleno ali zlato Pika kartico. V spletni trgovini lahko nakup plačate le s karticami, ki jih imate prijavljene v svojem profilu na portalu Moja Pika. Ob nakupu vam na vaš račun pripišemo pripadajoče število pik.

Koriščenje PIKA KARTICE

Kupcu se bonitetne pike dodelijo, v kolikor je kupec registriran v MST in ima Pika kartico, registrirano v Portalu Moja Pika. Pike se naložijo v višini zneska nakupa na Pika kartico, ki je registrirana v Portal Moja Pika. V ta znesek niso všteti zneski oz. izdelki, ki so izključeni iz dodelitve bonitetnih pik (primeri, ko bonitetnih pik ni mogoče pridobiti, so našteti v nadaljevanju). Kupcu se bonitetne pike naložijo na dan prevzema oz. dostave naročila, ko se izda končni račun kupcu. Kupcu se pike naložijo v višini, ki ustreza promocijam in akcijam na dan naročila ter končnemu znesku računa.
Kupec ob nakupu v MST lahko pridobi tudi dodatne pike ali večkratnike pik za nakupe posameznih izdelkov, če je to posebej označeno. Vse aktivnosti oz. promocije, ki veljajo v Mercatorjevih prodajalnah, niso veljavne tudi v MST, razen če je to posebej označeno in izpostavljeno na strani MST.

S Pika kartico - obročno odplačevanje do 24 obrokov

Pogodbo o nakupu na obroke lahko sklenete z zeleno ali zlato Pika kartico, ki jo imate prijavljeno v svojem profilu na portalu Moja Pika. Nakup lahko poravnate v do 24 mesečnih obrokih. Za nakup na obroke ne zaračunamo nobenih obresti ali kakršnihkoli drugih stroškov. Glavni pogoji in značilnosti:

  • nakup do 12 mesečnih obrokov: najnižji znesek nakupa je 100 EUR, najnižji znesek obroka pa 20 EUR
  • nakup nad 12 do 24 mesečnih obrokov: najnižji znesek obroka je 40 EUR
  • nakup na obroke in najvišji znesek mesečnega obroka omejuje limit na kartici
  • ob obročnem nakupu vam pripišemo pike za znesek prvega obroka, ne za znesek celotnega nakupa
    več o obročnem odplačevanju s Pika kartico

Členi pogodbe o prodaji blaga na obroke

S plačilnimi in plačilno-kreditnimi karticami MasterCard, Visa in Diners

Podatke o vaši kartici vnesete v postopku nakupa. Pogoji poslovanja s kartico so vezani na pogoje banke izdajateljice.

Plačilo z bančnim nakazilom

Plačilo z bančnim nakazilom (predračun), blago pa prejmete preko Pošte Slovenije ali osebno prevzamete na naslovu poslovalnice M Tehnike, ki ste jo izbrali pri oddaji spletnega naročila. 

  • Podatki o plačniku izhajajo iz podatkov, oddanih v procesu registracije v Spletno trgovino M Tehnika in se ne popravljajo.
  • V primeru napačnih podatkov o plačniku ali napačno dodanih izdelkih v košarico nas obvestite na e-naslov mst.tehnika@mercator.si. Naročilo bo preklicano.
  • Pri plačilu naročila obvezno navajajte sklic izpisan v potrditvi naročila, katerega boste prejeli na vaš e-naslov.
  • Po prejemu plačila gre naročilo naprej v proces obdelave. Pri tem načinu plačila se lahko proces dostave podaljša za 1 do 2 delovna dneva oz. za čas prejetja plačila na transakcijski račun družbe Mercator d.o.o. Naročilo, za katerega v roku 4 delovnih dni ne bomo prejeli plačila na TRR družbe Mercator d.o.o., bo preklicano.

Plačilo ob prevzemu v izbrani poslovalnici M Tehnike

Če ste pri oddaji spletnega naročila izbrali osebni prevzem in plačilo ob prevzemu v izbrani poslovalnici M Tehnike, boste lahko naročene izdelke plačali s plačilnimi sredstvi, ki so na voljo v poslovalnicah M Tehnike.

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene