Mercator Spletna trgovina
0

Življenjski stroški in cene energentov so vedno višji, zato je eno glavnih vprašanj dandanes, kako znižati porabo oziroma stroške ter prihraniti denar. Rešitev je dobra izolacija doma, ki posledično pomeni energijski prihranek. Menjava oken je ena izmed možnih rešitev – da pa bomo izbrali prava okna, ki so energetsko zares učinkovita, moramo biti pozorni na nekaj dejavnikov. Spoznajte jih.

Okna niso le okvir v zunanji svet, razkrivajo edinstven značaj, osebnost in slog vašega doma, a njihova glavna vloga pride do izraza, ko se z njimi srečamo od znotraj. Skozi njih strmimo v nevihte, občudujemo igro naših otrok, opazujemo ples snežink in zasanjano spremljamo sončne zahode. Okna so preprosto … OČI našega doma.

Nasvet št. 1: Izberite troslojno zasteklitev

Če ste se lotili raziskave pred nakupom, se zagotovo že razumete na tip zasteklitve. Verjetno izbirate med dvo- in troslojno zasteklitvijo. Troslojna zasteklitev vam bo seveda zagotovila boljšo energetsko učinkovitost in zvočno izolativnost, a bo pri večini ponudnikov tudi dražja – vendar ne pri Arcont okna & vrata. Tu okna s troslojno zasteklitvijo dobite za ceno dvoslojne.

U koeficient vam pove, kako izolativna so okna

PREMIUM+ okna ARCONT imajo 48 mm troslojno steklo z odlično toplotno (Ug=0,5 W/m2/K) in zvočno (RW=34 dB) izolativnostjo. Če boste okna primerjali z drugimi ponudniki, bodite pozorni na koeficient prehajanja toplote (U), ki vam pove, kako učinkovita so okna – manjši je U koeficirent, boljša je izolativnost.

Nasvet št. 2: Pozanimajte se, kako je z vgradnjo polic in talnih podlog

Izolativnost ni odvisna samo od zasteklitve, ampak tudi od okovja in montaže – prav pri vgradnji oken s policami in oken, vgrajenih v tlak, običajno prihaja do največjih toplotnih izgub. V Arcont okna & vrata so zato razvili posebne WF3 izolirane poličnike (U=0,70 W/m2K), ki poskrbijo za boljšo toplotno izolacijo, in izolirane talne podloge (U=do 0,60 W/m2K), ki omogočajo stabilno vgradnjo okna in termično izolacijo v tlakih. Poličniki in talne podloge so del Arcontove standardne ponudbe, kar pomeni, da vam jih vgradijo brez doplačila.

Nasvet št. 3: Pozorni bodite na število tesnil

Okna iz standardne ponudbe običajno vključujejo 2 tesnili, pri Arcontu pa standardno ponujajo okna z dodatnim, tretjim tesnilom. To tesnilo seveda poveča toplotno izolativnost oken, kar pomeni, da bo energetskih izgub veliko manj, poleg tega pa nudi dodatno zaščito v primeru nalivov in vetra.

V Arcontu za montažo uporabljajo mehkocelično peno, ki preprečuje nastanek mikro razpok in s tem prehod zraka. (vir: Arcont arhiv)

Nasvet št. 4: Okna naj imajo TGI distančnik

Morda se sliši zapleteno, a pri TGI distančniku gre pravzaprav za to, da se temperatura enakomerno porazdeli po celotni površini stekla in tako preprečuje nastanek kondenza ob robovih stekla. Ob tem pa naj vas ne preseneti, če se bo v jesenskem in zimskem času vlaga kljub vsemu nabrala na zunanji strani oken – to je namreč znak, da je zunanje steklo zelo dobro izolativno in je notranjo toploto prepustilo minimalno.

Oglejte si video TUKAJ

Nadstandardna okna. Standardna cena.

PREMIUM+ okna ARCONT postavljajo novo kategorijo standarda po standardni ceni. Preden se boste odločili za nakup, boste gotovo želeli pridobiti nekaj konkurenčnih ponudb – pri tem si lahko pomagate s spletnim vodičem za primerjanje ponudb. Če želite, da vam ponudbo pripravijo Arcontovi strokovnjaki, pa pošljite povpraševanje


Nazaj

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene