Mercator Spletna trgovina
0

Balkonsko cvetje: Trendi 2019

Morate priznati, da je hiša brez balkonskega cvetja videti precej zapuščeno. Le še nekaj dni lepega vremena nas loči od sajenja cvetličnih korit in posod. Če vam je za letos zmanjkalo idej, v kaj bi letos preoblekli okna in balkone, vam jih nekaj za letošnjo pomlad ponujamo v nadaljevanju. 

Citronasta petunija, puščavska suha roža, črnooka suzana in grobeljnik - za cvetlično zasaditev na fotografiji se z izbranimi rastlinami poigravajo različni odtenki rumene barve in različne dimenzije cvetov. 

  • Na levi strani korito zapolnjuje citronasta petunija Petunia cultivars
  • Za Chrysocephalum apiculatum 'Desert Gold' na sredini je značilno bogastvo rumenih cvetov na srebrnih listih. Puščavska suha roža, kot jo imenujemo s slovenskim imenom, je v toplejših predelih Slovenije prezimno trdna rastlina. Zaradi česar je idealna tudi za ureditev in oblikovanje obrob na cvetličnih gredicah. Poleg uporabe v mešanih zasaditvah jo lahko posadite samostojno v lep dekorativen, keramičen ali glinen lonec. V cvetličnih posodah cveti od poletja do jeseni in oddaja nežni vonj po sladkem ananasu. 
  • Črnooka suzana Thunbergia alata 'Yellow' se prepleta v mešani zasaditvi in si sama utira želeno pot. Zanimivo je, kako s cvetom preseneti na različnih straneh in tako ohranja zasaditev atraktivno. 
  • Kombinacija izbranih rastlin bi se lahko v istem vrstnem redu še nekajkrat ponovila. 
  • Za zaključek ali nadaljevanje zasaditve v drugi barvi je na desni strani uporabljen grobeljnik  Lobularia maritima ' Snow Princess' z vonjem po medu.

Crospedia globosa, petunia hybrida, rumeni brkač

  • Drobne rumene žogice  na visokih srebrnih steblih so rastline Craspedia globosa 'Golf' v središču zasaditve, ki so nekaj posebnega in odpirajo nove možnosti uporabe drugačnih rastlin. 
  • Namesto redkih balkonskih rastlin lahko uporabite gavro, salvijo ali katerokoli izmed višjih pomladnih trav: rdečo perjanko, bodalico, cyperus
  • Petunia hybrida 'Amore', v loncu je novost preteklih let, ki ne more ostati spregledana. Cvetovi, ki imajo simetrično v krogu razporejene rdeče srčke, se dajo lepo kombinirati z rumenim brkačem Bidens ferulifolia ' Yellow Sunshine', a tudi z rumeno mekardonio, sanvitalio in nemesio.

Plazeča pijavčnica, afriškim smilj in salvija

  • Plazeča pijavčnica Lysimachia 'Sunburst' je novost med strukturnimi rastlinami. Če bo tako trpežna kot je njena svetlejša  varianta, bo postala stalnica v balkonskih zasaditvah. Sadili jo bomo na sončna in senčna mesta. 
  • Na fotografiji kombinirana s sivim afriškim smiljem Helichrysum petiolare 'Silver' in Nemesia Fairy Kisses 'Citrine' z drobnimi citronastimi cvetovi. 
  • Za center zadaj v mešani zasaditvi uporabite novejše sorte salvij kot sta Salvia 'Ignition Purple' in Salvia ROCKIN 'Deep Purple'.

Perjanka, trave, viseče petunije in viseča grobeljnika - brez trav v cvetličnih zasaditvah tudi letos ne bo šlo. Na fotografiji romantična zasaditev nežnih barv. 

  • Rdečelistna perjanka Pennisetum setaceum 'Rubrum' je zadaj poskrbela za dinamiko zasaditve. 
  • Med travami zadaj se lepo vključujejo tudi drobni cvetovi Gavra Lindheimeri 'Snowbird'. 
  • Sredino bogati  cvetenje viseče rožnate petunije Petunia Cultivars Alpe Tunia 'Soft Pink' in ob strani viseča grobeljnika Lobularia maritima Stream 'Deep Lavender' v barvi sivke.

Priskrbite si brezplačen vodič: NAJLEPŠE BALKONSKE ZASADITVE. Kliknite

Še več nasvetov Gainih strokovnjakov najdete na spletni strani Kluba Gaia.

Arhiv člankov: marec Vse o pravih korakih glede gnojenjaapril 6 korakov do žametne trate


Nazaj

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene